La nova realitat de les reunions de MW Gaia

Amb l’esclat de la COVID19 el món va canviar, i amb ell vam haver de canviar també la manera com interactuem amb els nostres companys d’arreu del món. Les reunions virtuals són avui en dia una de les opcions preferides, i poden instaurar-se fins i tot quan la pandèmia hagi acabat. Tot i això, tots som molt nous en el format a distància, d’aquí que haguem de seguir treballant per a millorar la forma de resoldre les reunions. Per fer-ho, la retroalimentació dels participants és clau per millorar l’organització de futures reunions.

Maria Monguió, investigadora postdoctoral de la Universitat de Barcelona, ha preparat una plantilla d’enquesta específica per a les reunions referents al COST Action. L’objectiu és conèixer com es podrien millorar les seves experiències i aplicar-ne el resultat a futures reunions.

Perquè la teva opinió és important!

El qüestionari està configurat en un formulari de Google que es pot contestar en menys de cinc minuts. Inclou preguntes sobre l’organització general i la qualitat de la reunió en si, les preferències entre virtual vs. presencial vs. híbrid, si hi ha hagut algun tipus d’interacció social durant la reunió, el lloc on els participants estan fent la reunió (casa vs. oficina), disponibilitat durant tot l’horari de la reunió, i durada i distribució de les sessions. També s’inclou informació personal -no identificativa- sobre l’edat, gènere, estat familiar, país, etc., per tal de correlacionar els resultats amb aquests factors.

Primera avaluació i retroalimentació

En termes generals, els primers resultats indiquen que els participants estan molt contents amb la qualitat de les reunions i agraïts als organitzadors per la feina feta. Les reunions virtuals permeten una participació molt gran de persones de molts llocs diferents, amb una part important de països no COST. No obstant això, les zones horàries es converteixen en una dificultat, així com haver d’assistir a altres tasques.

Les reunions virtuals fan augmentar l’impacte dels Action COST. Un altre avantatge és que les reunions virtuals també permeten als usuaris seguir només unes poques xerrades, en lloc de tota la reunió. En contrapartida, les reunions virtuals no permeten les interaccions socials cara a cara, quelcom que molts participants troben en falta, i que ha portat a la introducció de canals com slack.

El format preferit per a futures reunions és l’híbrid. No s’ha denunciat cap cas d’assetjament i/o mala conducta en cap de les reunions. En general, les dones se senten clarament menys còmodes fent preguntes i les persones sense fills solen assistir a una part més gran de les sessions.

T’interessa utilitzar l’enquesta?

Si voleu utilitzar aquesta enquesta per a la vostra reunió, poseu-vos en contacte amb lbalaguer@fqa.ub.edu. Ella us donarà accés a un Google Drive on es troba l’enquesta, així com algunes instruccions sobre com gestionar el qüestionari i eines per analitzar-lo.